Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je nu aan voor Happy Home News en word VIP!
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aanbiedingen en inspiratie via de mail.
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 May 2020

Moederdagrecept - Frambozenblondies met witte chocola

Bij een goed moederdagontbijt hoort wel iets dat je zelf hebt gemaakt. Of het nu een heerlijk omeletje is, yoghurt met vers gesneden fruit of deze huisgemaakte blondies. Het fijne aan blondies is dat je ze van tevoren kunt maken. Je kunt ze daarom ook gaan brengen bij je moeder, of misschien afgeven als je elkaar niet kunt zien.

Blondies worden, in tegenstelling tot brownies, niet gemaakt met gesmolten chocola, maar je kunt wel stukken chocola eraan voegen. In dit recept zitten stukken witte chocola, heerlijk zoet en een mooie tegenhanger van frisse frambozen. Ik gebruik frambozen uit de diepvries en voeg ze pas toe vlak voordat de blondies de oven in gaan. De frambozen lopen dan wat minder uit en geven meer een bite aan je blondies.

 

Benodigdheden

  • Vierkante of rechthoekige bakvorm ca. 24 x 24 cm
  • 2 grote mengkommen
  • Bakspray of boter om in te vetten

 

  • 225 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 280 gram bloem
  • 2 theelepels maïzena
  • ½ theelepel bakpoeder of baking powder (niet te verwarren met baking soda)
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram witte chocola, grof gehakt
  • 120 gram frambozen (uit de diepvries, niet ontdooien)

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 175° C en vet de bakvorm in.
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur, af en toe roeren.
  • Doe de gesmolten boter en suiker in een grote kom en mix ze op een lage stand.
  • Voeg de eieren, dooier en vanille-extract toe. Goed mengen.
  • Doe de bloem, maïzena en bakpoeder in een aparte kom en meng goed door.
  • Voeg het mengsel van bloem stukje bij beetje toe aan het botermengsel tot een stevig beslag. Ik gebruik hiervoor de deeghaken op een lage stand.
  • Voeg de stukken witte chocolade toe.
  • Spatel als laatste de bevroren frambozen door het beslag. Niet te lang roeren, de frambozen moet grotendeels heel blijven.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk het uit. Het beslag moet zo’n 2,5 cm hoog zijn.
  • Bak het beslag in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Ik test altijd vóór de aangegeven tijd (na bijv. 20 minuten) met een saté-prikker of het gaar is en pas de baktijd indien nodig aan. De blondies zijn gaar als het stokje droog is en er enkele kruimels aan blijven kleven.
  • Laat het afkoelen en snij daarna in stukken van 6 x 6 cm.
  • Serveer de blondies op een mooi bord, zoals deze leuke melamine borden van Rice.

Heb je het recept uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vindt. Laat hieronder een opmerking achter.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »