Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Aug 2022

Leg je vakantieherinneringen vast in een travel journal

Om de herinneringen aan mijn vakantie vast te leggen ben ik begonnen aan een travel journal: een reisdagboek met foto's en korte beschrijvingen van al onze avonturen. Lijkt jou dat ook leuk om te doen? Hieronder deel ik wat tips en tricks en beschrijf ik de door mij gebruikte materialen.

reisdagboek-madame-la-poule

Materialen


Neem een schrift of notitieboek met een stevige kaft, zoals een schriftje uit de set Notitieboeken Bon Voyage van Rifle Paper Co. Door de semi-harde kaft blijft je reisdagboek mooi en is het flexibel genoeg om als plakboek te fungeren.

set-notitieboeken-bon-voyage-rifle-paper

Als beeldmateriaal heb ik gebruik gemaakt van foto’s gemaakt met mijn Instax Mini en van plaatselijk gekochte ansichtkaarten. Daarnaast kun je toegangskaartjes, kassabonnetjes, flyers, visitekaartjes en verpakkingspapiertjes in je dagboek plakken. Ook droogbloemen en blaadjes van lokale bloemen en planten zijn een leuk idee! Zorg voor lekker veel afwisseling.

Gebruik verschillende soorten papier als achtergrond of om op te schrijven. Denk hierbij aan mooi inpakpapier, pagina's uit een tijdschrift, blaadjes uit een notitieblokje of papier uit de Flow Book for Paper Lovers. Met washitape en stickers voeg je nog extra decoratie toe.

Een travel journal kun je gaandeweg de reis maken of als je thuis bent na je vakantie. Het is in beide gevallen handig om eerst de materialen, zoals papier, stickers, etc. te verzamelen in een mapje. Verder heb je nodig een schaar, lijm, pennen en tekenmaterialen.

 

Schrijven

Je hoeft geen lange verhalen te schrijven als je daar geen zin in hebt. Een travel journal is bedoeld als ontspanning en niet als een verplichting. Vaak kun je met korte teksten en daarin een enkele steekwoorden al leuke herinneringen oproepen aan je mooie reis. Pilot FriXion pennen zijn makkelijk uitwisbaar en daarmee corrigeer je eenvoudig schrijf- en spelfouten zodat de tekst er netjes uit blijft zien.


Lekker tekenen

Je kunt ook eigen tekeningen toevoegen. Met potlood, tekenpen of aquarel. Voor dat laatste gebruik ik aquarelpapier, Tombow twintone markers op waterbasis als inkt en een Pentel Aquash brush pen voor het water en het schilderen. Ideaal als je op reis bent!

Neem een kijkje op de pagina Creatief waar je allerlei materialen vindt om een mooie travel journal te maken. Ben je klaar? Of je heb je al een mooie pagina in je reisdagboek toegevoegd? Stuur dan een duidelijk foto naar [email protected] en ik plaats hem in mijn blog en socials met bronvermelding.

Veel plezier met het maken van je eigen, unieke travel journal!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter