Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Oct 2023

Spooky illustratie voor Halloween

Het is bijna Halloween. Rond deze tijd zien we veel spoken, skeletten, jack ‘o’ lanterns en andere griezelige illustraties voorbijkomen. Het is een tijd waarin we onze creativiteit kunnen laten stralen en onze donkere kant kunnen omarmen. Een mooie manier om dit te doen, is door een illustratie te maken op zwart papier. In dit artikel leg ik uit hoe je een spooky Halloweentekening kunt maken en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken.

 

Benodigde materialen

  • Zwart papier: Kies stevig zwart papier van 200gr, bijvoorbeeld uit het schetsboek van Paperfuel.

  • Gum, potlood en geodriehoek.

  • Tombow Fudenosuke Pastel for black paper brushpennen. Deze pennen kun je gebruiken voor dikke en dunne lijnen en je kunt ermee tekenen of handletteren op zwart papier. Als de inkt van de pennen opdroogt ziet het eruit als krijt. Door meerdere keren over de illustratie of letter heen te gaan wordt het resultaat feller.

  • Sakura Gelly Rolls Moonlight Fluorescent. Deze gelpennen zijn ideaal op zwart papier vanwege de fluorescerende kleuren. Ze zijn uitermate geschikt voor tekeningen waarbij je werkt met contouren, maar niet voor grote vlakken.

  • Zwarte pen. Een foutje is zo gemaakt, maar met een zwarte pen kun je makkelijk corrigeren. Je kunt het ook gebruiken om diepte aan te brengen in al ingekleurde vakken.

Alle door mij gebruikte materialen vind je hier.

 

Stap 1: Kies je Halloweenthema

Voordat je begint, bedenk wat voor soort Halloweenillustratie je wilt maken. Wil je een spookhuis, een jack-o'-lantern, of misschien een heksenhoed? Wil je wel of geen tekst toevoegen aan je illustratie? Dit zal je helpen bij het kiezen van de juiste materialen en kleuren.

 

Stap 2: Maak een schets

Maak een eenvoudige schets op een gewoon stuk papier om de layout te bepalen. Ik verdeel altijd mijn papier in vier gelijke vlakken met een geodriehoek en een gewoon potlood. De hulplijnen helpen je met de layout en het recht houden van je tekeningen.

Wees niet bang om meerdere keren te proberen totdat je tevreden bent met de compositie. Als je tevreden bent kun je gaan schetsen op het zwarte papier. Verdeel ook dit papier in vier gelijke vlakken. Heb je meer hulplijnen nodig, bijvoorbeeld voor tekst? Doen!

Teken een lichte schets van je gekozen thema met een potlood op het zwarte papier. Gebruik het liefst een wit kleurpotlood, maar druk niet te hard op het papier anders blijf je wellicht de schetslijnen zien na het uitgummen.

 

Stap 3: Tekenen

De standaard Halloween kleuren zijn oranje, paars en groen. Verder is wit voor het tekenen op zwart papier altijd een aanrader.

Je kunt kiezen tussen de Fudenosuke brushpennen of de Sakura Gelly Rolls, of een combinatie van de twee. Met de Fudenosuke maak je diffuse lijnen of vlakken. Wil je iets uitlichten of feller maken dan kun je eroverheen gaan met de pen en je ziet dat de inkt feller opdroogt dan bij de eerste laag.

Gelly Rolls zijn goed dekkend en geschikt voor contouren en veel contrast. Ook kun je ze gebruiken om de meest opvallende delen van je tekening te accentueren, zoals de ogen van een spookachtige figuur, een glimmertje of schaduw of de magische vonken rond een heks. De fluorescente kleuren zullen echt oplichten tegen het zwarte papier.

 

De hoed heb ik gemaakt met Fudenosuke brushpennen, dat past beter bij de stof van de hoed. Je kunt ze ook gebruiken voor letters, de maan of voor een gloed achter een silhouette. Alleen voor het woord ‘spooky’ heb ik gelly rolls gebruikt.

heksenhoed-illustratie

 

De trick or treat illustratie is volledig gemaakt met Sakura Gelly Rolls.

trick-or-treat-illustratie

 

Stap 4: Puntjes op de i

Gum de hulplijnen uit, corrigeer eventuele fouten met een zwarte pen en geef nog accenten met een gelly roll. Blij met het resultaat? Deel je tekening op Instagram en tag mij, dan zet ik hem in het zonnetje in mijn stories.

Het maken van een Halloweenillustratie op zwart papier met Tombow Fudenosuke pastels en Sakura Gelly Rolls Moonlight Fluorescent is een leuke en creatieve manier om in de Halloweensfeer te komen. Laat je fantasie de vrije loop en geniet van het tekenen, dat is het allerbelangrijkste. Happy Halloween!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter