Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Jan 2019

Vijf tips tegen een winterdip

De gezellige feestdagen liggen achter ons, maar de lente is nog niet in zicht. Hoewel de dagen alweer langer worden is het toch vroeg donker en zijn de dagen grauw en nat. Het is daarom geen verrassing dat heel mensen in een dip komen in de winter.  Hieronder deel ik 5 survival tips voor de maand januari.

Tip 1. Ga vaak naar buiten

Of de zon schijnt of niet, als je buiten bent pak je wat frisse lucht mee en broodnodige vitamine D. Maak elke dag een wandeling en daag jezelf uit het mooie te zien tussen al dat grijs en grauw.  Steken daar misschien al wat sneeuwklokjes boven de grond uit, of heeft dat historische gebouw mooie glas-in-lood ramen? Maak er dan een leuke foto van met je smartphone. Zo ben je ook nog op een positieve manier bezig met je omgeving.

 

Tip 2. Maak het binnen gezellig

woondecoratie

Als je eenmaal thuis komt is het wel zo fijn als het er gezellig aanvoelt. Dat gevoel bereik het je snelst als de ruimte waar je het vaakst bevindt, zoals je woonkamer, netjes en opgeruimd is. Trek er een uurtje voor uit om alle stapels weg te werken en losse spullen op te ruimen. Koop als beloning mooie losse bloemen en verdeel ze over verschillende vazen. Ook met lampjes en lichtjes maak je het gezellig. De Kerstversiering heb je waarschijnlijk al opgeruimd, maar een leuke lichtsnoer of kandelaar kan in een handomdraai het huis opvrolijken. Zorg dat je een voorraadje kaarsen hebt zodat je nooit zonder zit.

 

Tip 3. Tea, my dear?

Een kopje van je favoriete thee is niet alleen heel erg lekker, het zorgt ook meteen voor een fijn rustmoment. Sla je favoriete smaken in, en vergeet daarbij de groene thee niet. Deze warme drank heeft veel gezondheidsvoordelen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat er meer anti-oxidanten in je bloed terecht komen en doodt virussen, bacteriën en schimmels. Het is geen remedie tegen alles, maar helpt zeker bij het gezond houden van je lichaam en geest.

 

Tip 4. Doe iets creatiefs

Heb je altijd al handlettering of kalligrafie willen leren, of heb je nog een brei- of haakproject liggen dat je nooit hebt afgemaakt? Probeer er dan nu tijd voor te maken. Creatief bezig zijn is rustgevend, en je houdt er ook iets moois aan over dat je zelf hebt gemaakt. Ook zijn er tal van workshops die je kunt volgen om iets nieuws te leren. Denk bijvoorbeeld aan een middagje aquarel of een terrarium maken in de lokale plantenwinkel.

 

Tip 5. Plan een leuke dag met familie of vrienden.

Het is altijd fijn om leuke dingen in het vooruitzicht hebben, helemaal als je daar samen met je zussen, of vriendinnen plannen voor hebt gemaakt. Plan een uitje naar een leuke stad, zoals Dordrecht, Deventer of Amersfoort en maak er een feestje van. Pak de trein in plaats van de auto (ook goed voor het milieu) en maak voor iedereen een een zakje met snoep, lipgloss, een kaartje en iets grappigs. Zo is het net of je met z’n allen op schoolreis gaat.

 

Heb jij nog tips tegen om de winter te overleven? Laat ze hieronder achter in de opmerkingen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter