Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Aug 2016

De nieuwe tassen van ENGEL.

Ik kan me vaag nog wat herinneren van mijn allereerste schooljaar in Portugal eind jaren zeventig. Ik weet nog goed dat ik het leuk vond. Ik hield toen al van structuur en kon er goed aarden. In tegenstelling tot de kleuterschool, waar ik na een lange week vol tranen mee was gestopt, was het op de basisschool heel geordend. Bovendien hadden we een hechte band met de juf, Dona Emilia. Ze woonde bij ons om de hoek, en elke ochtend werd ik naar haar flatgebouw gebracht. Daar wachtte ik beneden in de hal op haar, samen met andere kinderen uit de wijk. Met een hele groep liepen we naar school.
 

Ik hield erg veel van buiten spelen, maar zat ook vaak met mijn neus in de boeken. We krijgen al meteen huiswerk, hele simpele dingen in het begin, maar ik vond het leuk om te doen. Eindelijk had ik, net als mijn oudere broers en zussen, mijn eigen huiswerk. Wat voelde ik me groot!
 

Mijn schoolspullen droegen ook bij aan de lol. Ik had leuke schriftjes met Bugs Bunny of Speedy Gonzalez erop, of nog leuker, een sprookjesverhaal aan de achterkant. En mijn schooltas kan ik zo voor de geest halen. Hij was van donkergroen plastic met zwarte details, een kliksluiting en twee zakken aan de voorkant. En hij kon uiteraard op mijn rug. Dat was erg handig want je boeken en schriften nam je mee haar huis.
 

Gelukkig zie je ze nu steeds vaker, de ouderwetse schooltassen in een nieuw jasje gestoken. Toen ik de nieuwe tassenlijn van ENGELpunt zag was ik ook meteen verkocht! ENGELpunt combineert een klassiek model met een moderne print en milieuvriendelijke productietechnieken. De nieuwe schooltassen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen! Aan de stof is hiervan niets te zien. Het materiaal heeft een mooie uitstraling, is heel degelijk, stevig en waterafstotend. De schooltas is verkrijgbaar in twee formaten, er zit in beide voldoende ruimte voor een etui, eten en drinken. In het grote model kun je ook boeken en schriften in A4-formaat kwijt.
 engel-schooltassen

Leuk zijn ook de nieuwe prints. Voor meisjes is er een vrolijke print van feesthoedjes in geel, voor de jongens een stoere donkerblauwe stof met daarop oranje en witte pylonnen. De olifantenprint kenden we al van ENGELpunt, maar is nu ook verkrijgbaar in de nieuwe uitvoeringen. Leuk voor jongens en meisjes!

 engel-rugzak-olifant


Mijn oude schooltas is niet meer. Ik vind het echt jammer dat het niet bewaard is gebleven na al die verhuizingen en emigraties, maar ik kan nu mijn nostalgische hart ophalen bij het zien van de nieuwe schooltassen van ENGEL. Wat is jouw favoriet?
 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter