Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
08 Jun 2018

Wereldoceaandag

Het is vandaag Wereldoceaandag, een dag waarop we stil te staan bij de oceaan en wat het voor ons en de aarde betekent. Onze aardbol is voor 70% bedekt met water. De oceanen regelen ons klimaat en geven ons eten. Het plankton dat in de zee leeft produceert zuurstof en zorgt voor opname van koolstofdioxide. Een goede reden dus om aandacht te schenken aan de oceaan. Vaak worden er grootschalige schoonmaakacties georganiseerd waarmee een hoop vuil wordt opgehaald, maar er is ook aandacht voor overbevissing.

Mijn persoonlijke connectie met de zee komt voort uit mijn jeugd. Aan de ene kant omdat ik aan de kust in Portugal ben geboren en daar tot mijn negende bijna elke zomerse dag doorbracht. Maar ook omdat mijn vader, die zeeman was, maandenlang ergens ter wereld op een schip verbleef, en ik erop moest vertrouwen dat de zee hem veilig thuis zou brengen. Schepen, schelpen, zeemeerminnen, strand, alles wat met de zee te maken heeft heeft voor mij een bijzondere betekenis en dat zie je, denk ik, terug in de shop. Ik heb daarom een categorie Oceaan gemaakt, waar je alle artikelen vindt die geïnspireerd zijn op de zee, of waarin zeetinten een grote rol spelen. 

Klik hier voor de Categorie Oceaan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter