Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
08 Jan 2019

Tip voor 2019: maak een thankfulness jar!

Dit jaar heb ik omgedoopt tot het jaar van de dankbaarheid. Na een chaotisch 2018, waarbij ik voornamelijk bezig was met het oplossen van problemen en van de ene spoedtaak naar de andere vloog, heb ik voor dit jaar bedacht dat ik me ga focussen op de dingen waar ik dankbaar voor ben. Het leven bestaat niet alleen maar uit werken, doelen halen en problemen oplossen, maar ook uit mooie momenten, leuke herinneringen en dagdromen. Het is helemaal niet verkeerd om daar eens bij te stil te staan. Daarom maak ik dit jaar een thankfulness jar.

Elke week schrijf ik op een klein briefje één ding uit de afgelopen week waar ik heel erg dankbaar voor ben en dat doe ik in een glazen pot. Het kan van alles zijn: iets alledaags, zoals thuis komen in een lekker schoon huis of iets heel bijzonders, zoals het vieren van mijn 20 jarige jubileum met mijn lief. Aan het einde van jaar heb ik, als het goed is, een pot met goud, want daarin zitten de mooiste momenten uit 2019 bewaard. Ook leuk om eens open te maken als het even tegenzit en jezelf eraan te herinneren dat pijn en verdriet vaak tijdelijk is.

Maak je eigen thankfulness jar

rice-voorraadpot-zwaan

Wil je ook een thankfulness jar maken, dan kun je dat heel eenvoudig doen door elke week er even voor te gaan zitten. Je hebt alleen een glazen pot nodig, zoals deze Rice voorraadpot Zwaan en kleine briefjes om erin te stoppen. Zet de pot neer op een centrale plek zodat je het niet vergeet. Bovendien word je er steeds aan herinnerd dat daarin jouw geluksmomentjes zijn bewaard, en kun je het aantal briefjes zien groeien. Je kunt de pot alleen vullen, samen met je partner of met je gezin.

Heb je al eerder een thankfulness jar gemaakt, of maak je een andere variant, laat het me dan weten in de opmerkingen hieronder. Ik vind het altijd leuk om te lezen en inspiratie op te doen.

 

Reacties
Wat leuk, Jori. Ik ben benieuwd hoe het is om het terug te lezen.
Sonia de Haan - 12 Jan 2019 - 11:03
Zon geweldig leuk idee ben meteen begonnen....of ik het bij 1 briefje per week houd weet ik niet....
Jori - 11 Jan 2019 - 21:23
Laat een reactie achter