Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Oct 2018

Rice bekers - Waarom je ze allemaal wilt hebben

Of je er nu water of een sapje in doet, het drinken uit een Rice beker is een feestje op zich. Met zoveel verschillende kleuren en printjes blijft het verzamelen van Rice bekers leuk. Maar wat is nu precies de aantrekkingskracht waardoor je je verzameling steeds wilt uitbreiden?

Verrassing

Het Deense bedrijf Rice werd in 1998 opgericht door het echtpaar Philippe en Charlotte Gueniau. Ze startten met het verkopen van handgemaakte raffiaproducten uit Madagascar en melamine servies uit Thailand. De missie van Rice is het produceren van artikelen die je dagelijks kunt gebruiken, maar die iets bijzonders hebben. De kleuren en vormen brengen een glimlach op je gezicht,  maar er is ook veel oog voor het praktisch gebruik. Hun motto is ‘fun, funky and functional’ en de Rice beker voldoet aan alle drie. De vorm is gebaseerd op een doorsnee sapglas, maar de gebruikte kleuren en printjes maken de beker bijzonder. Elk jaar worden er twaalf nieuwe prints en twaalf effen kleuren geïntroduceerd bij de twee hoofdcollecties Spring/ Summer en Autumn/ Winter. In de High Summer en High Winter collecties worden ook regelmatig nieuwe prints toegevoegd. Het is elke keer weer een verrassing wat de nieuwe prints gaan worden.

Verzamelwoede

Één van de leukste kenmerken van de Rice beker is dat het zich uitstekend leent voor een verzameling. Zo zijn de kleuren en prints binnen een collectie van Rice melamine altijd leuk met elkaar te combineren, maar ook over de seizoenen heen passen ze goed bij elkaar. Geen wonder dat de meeste mensen ervoor kiezen om allemaal verschillende bekers aan te schaffen in plaats van meerdere van hetzelfde. Zo bouw je een eigen uniek collectie Rice bekers op die je vervolgens in je keuken of open kast kunt uitstallen. De bekers zijn een decoratie op zich.

Praktisch

Rice bekers kunnen zowel door kinderen en volwassenen veilig worden gebruikt en kunnen elke dag weer in de vaatwasser. Rice bekers zijn uitvoerig getest op voedselveiligheid. De bekers zijn geschikt voor dranken met temperaturen niet hoger dan 70ºC. Net als alle andere melamine producten van Rice zijn de bekers vrij van ftalaten en BPA. Rice melamine behoort tot de beste kwaliteit melamine ter wereld.

Tip: na verloop van tijd kunnen de bekers dof worden en moeten ze worden vervangen. In plaats van ze weg te doen kun je ze een nieuwe functie geven, bijvoorbeeld die van plantenhanger.

 

rice-beker-plantenhanger

Jouw verzameling

Ik ben erg benieuwd naar jouw verzameling Rice bekers. Heb je er veel of weinig? Wanneer ben je ermee begonnen? Wat was je eerste beker, en wat is je lievelingsbeker? Deel het in de opmerkingen hieronder.

Wil je verzameling uitbreiden? Bekijk hier de volledige collectie Rice bekers van Madame La Poule.

Reacties
Wat leuk om te horen Dinja. Blij dat het zo goed is bevallen :) Dank je wel!
Sonia de Haan - 21 Nov 2019 - 15:58
Het is een feestje om deze bekers te hebben, helemaal als je ze laat bezorgen door Madame la Poule! Het pakketje op zich is al een feest!
Dinja - 21 Nov 2019 - 14:27
Wat is het toch een heerlijk verzamelproduct. Ik heb er inmiddels 25 en koop er elk winkeldagje met m'n vriendinnen 1 bij. De pastelkleurige bloemprints met knalroze van binnen is mijn favoriet. Binnenkort wil ik heel graag weer de nieuwe collectie zien. Altijd moeilijk te kiezen.....
Annelie - 05 Oct 2018 - 12:57
Hoi Sonia!
Wat een leuke blog over de Rice bekers! Ik sluit mij r volledig bij aan; Rice bekers zijn apart súper fun maar als verzameling zijn ze te gek!
Ik ben begonnen met verzamelen in 2010. Toen kreeg ik van een vriendinnetje twee (dezelfde
Sara Onikoyi - 05 Oct 2018 - 12:49
Laat een reactie achter