Geen producten gevonden...

Allemaal ijsjes!

Allemaal ijsjes!


portugal-treintjeIk kan er maar niet genoeg van krijgen, al die superleuke spullen met ijsjes!

Het doet me denken aan de zomer toen ik nog een kind was. Tot mijn 9e woonde ik in Portugal waar de zomervakantie lekker lang duurde. Wij woonden nabij Lissabon aan de westkust, en ik was een echt strandkind.
Mijn ouders waren niet zulke strandmensen, maar met vijf oudere zussen lukte het om bijna elke dag naar het strand te gaan. ‘s Ochtends vroeg opstaan, broodjes smeren, met z’n allen de bus in en daarna met het treintje naar het strand. Springen in de golven, spelen met zand, schelpjes zoeken en natuurlijk ijsjes eten. Veel meer had ik niet nodig. 


Al sinds jaar en dag lopen de ijscomannen dagelijks over de stranden van Lissabon, met grote, zware koeltassen met chips, snacks en ijsjes. Mijn favoriet was de Perna de Pau, letterlijk vertaald een Houten Been, met een piraat als mascotte. Een ijsje op een stokje van roomijs en aardbeiensorbet in rood-witte strepen en een jasje van chocola. Of de Epa, een plastic hoorntje met roomijs en een kauwgombal op de bodem. En mijn allereerste Cornetto kan ik me ook nog herinneren, de Samba met een kern van sinaasappelsaus.

 Heerlijk, de zoete zorgeloosheid van een kind. Wat roepen de ijsjesspulletjes bij jullie op?


ijsjes-producten
 
Alle producten met ijsjes vind je hier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media