Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
24 Jul 2021

Virgin Mojito

Hier in huize La Poule vinden wij het heel erg leuk om te experimenteren met drankjes. Van kruidige pumpkin spice koffie in het najaar tot een verkoelende ijskoffie in de zomer.

Marc vindt het geweldig om zelf cocktails te brouwen, maar vaak hebben we zin in iets fris mét een extra bite, maar zonder alcohol. Zo verraste hij ons laatst met een heerlijke Virgin Mojito, waar ook de kinderen van konden meegenieten. In plaats van rum, is de basis van dit drankje ginger beer. Dat bevat geen alcohol en is niet te verwarren met ginger ale, dat veel zoeter en minder scherp van smaak is.

 

Ingrediënten voor 1 virgin mojito:

  • ca. 150 ml ginger beer
  • Verse muntblaadjes
  • ½ limoen in kleine stukjes
  • 1/2 theelepel rietsuiker
  • 1 schijfje limoen om te garneren
  • Crushed ice*

*Heb je geen icecrusher, doe dan wat ijsklontjes in een zak, bedek de dichte zak met een theedoek en sla erop met een vleeshamer.

Bereidingswijze

Het bereiden is erg simpel. Doe de stukjes limoen, suiker en muntblaadjes in een mooi glas en druk ze aan, zodat er sap vrijkomt en de suiker zich ermee vermengt. Doe daarbovenop een laag crushed ice en giet het glas vol met ginger beer. Garneer met een leuk rietje of een Rice lepeltje, een klein takje munt en een stuk limoen op de rand. Serveer je er hapjes bij, doe het glas op een leuk bordje met de hapjes ernaast.

Enjoy!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter