Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden. Probeer een zoekterm in enkelvoud, geen verkleinwoord, bijv. schaal i.p.v. schaaltjes...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Sep 2019

Recept Pumpkin Spice Koffie

Het is herfst! Ondanks dat het buiten vaak nat is, de dagen korter worden en de vermoeidheid toeslaat vind ik het één van de leukste seizoenen van het jaar. Want met de herfst keren we ook terug naar binnen. We maken het gezellig in huis met kaarsjes, slaan boeken in om te lezen en kruipen ’s avonds onder een warme deken op de bank met de Flow en een theetje.

Bij de herfst horen ook versgebakken appeltaart, herfstkruiden zoals kaneel en kruidnagel en de prachtige warme kleuren in de natuur: van fel geel naar bordeauxrood. Vanuit Noord-Amerika is ook Pumpkin Spice over komen waaien. Nog niet overal bekend, maar her en der zie je de smaak terugkomen in koffietentjes en donut shops.

Toen ik een aantal jaar geleden een Pumpkin Spice latte bestelde bij een koffietentje wist ik niet zo goed wat ik ervan moest maken. De kruiden vond ik lekker, maar er leek echt pompoensap of puree in mijn koffie te zitten. Misschien voor sommigen hartstikke lekker, maar niet echt aan mij besteed. Dus bedacht ik, na wat onderzoek en experimenten, mijn eigen Pumpkin spice koffierecept. Wel met kruiden, maar zonder pompoen.

Wat is Pumpkin Spice?

Pumpkin Spice is een mengsel van kruiden die in Noord-Amerika worden gebruikt bij het bakken van Pumpkin Pie: een zachtzoete, maar kruidige taart met verse pompoen. De kruiden doen het als mengsel ook goed in muffins, brownies, cookies en warme dranken zoals koffie. De bereiding van het kruidenmengsel is vrij simpel en je kunt makkelijk een voorraadje maken die je goed kunt bewaren in een kruidenpotje voor allerlei andere toepassingen.

 

Recept Pumpkin Spice Mix

1 theelepel kaneel

¼ theelepel gemberpoeder

¼ theelepel gemalen nootmuskaat

¼ theelepel allspice of piment

⅛ theelepel gemalen kruidnagel

Meng de kruiden goed door elkaar.

 

Voor de koffie

Voor de koffie gebruik ik versgemalen koffiebonen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van Australian of Chocolate Company. Doe een ½ theelepel Pumpkin Spice per kop koffie in het koffiefilter en geniet alvast van de heerlijke geur terwijl de koffie gebrouwen wordt. Serveer de koffie in een mooie Rice beker of mok, doe er eventueel een toefje slagroom op, bestrooi met wat cacaopoeder en voilà!

Heb je het recept uitgeprobeerd? Laat mij weten wat je ervan vindt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter